Henkilökunta

 

 

 

Jouni Selkälä

Yrittäjä, päiväkodin johtaja, lastentarhanopettaja, Laululinnut

 

Tykkään laulaa ja idolini on Olavi Virta. Liikunta ja luonto ovat aina olleet iso osa elämääni. Pyöräilen, juoksen ja hiihdän sekä samoilen metsissä koiriemme Pörrin ja Terran kanssa. Lasten hyvinvointi on lähellä sydäntäni. Olen saanut nyt mahdollisuuden toteuttaa yhden unelmistani  - Päiväkoti Hiirilimpun yrittäjänä voin keskittyä olennaiseen ja toteuttaa varhaiskasvatusta yhdessä ammattitaitoisen henkilökunnan kanssa luomalla turvalliset ja kodinomaiset puitteet NELJÄN ÄLLÄN päiväkodissa. Olemme läsnä lapsia ja perheitä varten tässä ja nyt!

Ulla Hekkala

Lastentarhanopettaja, varajohtaja, Taikatassut 

 

Opiskelen töiden ohella Lapin yliopistossa yleistä kasvatustiedettä, sivuaineenani minulla on hallintotiede. Harrastan liikuntaa pyrkien sen monipuolisuuteen. Tällä hetkellä mieluisin liikuntamuoto on kuntosali. Pyrin olemaan hyvä esikuva lapsille tarjoten heille ilmapiirin ja ympäristön, jossa lapsi kokee olonsa miellyttäväksi ja turvalliseksi. Haluan olla aikuinen, jonka puoleen on helppo turvautua tilanteen sitä vaatiessa. Mottoni työhön liittyen: be and stay positive!

Paula Kauppi

Lastentarhanopettaja, Tomutossut

 

Tanssimalla teen päivästäni vieläkin paremman - liikunnasta rakkain lajini on tanssi. Siihen kun lisää laulamista, luonnossa liikkumista, kuvataiteita ja puutarhanhoitoa, onkin kattaus jo lähes täydellinen. Kaiken keskiössä on kuitenkin lapset ja leikki. Haluan olla läsnä lapsille tässä hetkessä, ja kasvaa yhdessä heidän kanssaan samalla ihmetellen ja kummastellen ympärillämme oleiva asioita ja ilmiöitä. Pitkän työkokemuksen omaavana on kiva aloittaa pienen yksikön tiimissä - Timanttitiimissä. 

Terhi Tuorilainen

 Lastentarhanopettaja, Tomutossut

 

Ääni kuuluu, vaikka ketään ei vielä näy.  Minut tunnistaa parhaiten kuuluvasta naurusta ja positiivisesta asenteesta. Minulla on sekä liikunnanohjaajan (AMK) että sosionomin (AMK) tutkinnot. Sosionomin opinnoissa suuntauduin varhaiskasvatukseen, koska halusin lastentarhanopettajan pätevyyden. Lisäksi luin kaikki lastensuojeluopinnot. Kasvatusideologiani perustuu lempeään jämäkkyyteen. Lapsille haluan olla läsnä aidosti, ilman kiirettä. Työpaikan ulkopuolella minut löytää useimmiten urheilemasta. Harrastan aktiivisesti hiihtoa, juoksua, suunnistusta, maastopyöräilyä, seikkailu-urheilua ja frisbeegolfia. Tykkään myös laulaa! Aikuinenkin on terve kun se kujeilee ja leikkii!

Keijo "Keke" Mäntykenttä

Lastenhoitaja, Tomutossut

 

Olen valmistunut lähihoitajaksi vuonna 2012. Suuntauduin lasten ja nuorten hoitoon ja kasvatukseen. Olen toiminut lastenhoitajana vuodesta 2014. Kalastus ja muutenkin luonnossa kulkeminen ovat minulle tärkeitä harrastuksia. Harrastan myös valokuvaamista, lähinnä luontokuvat amatööripohjalta. Harrastan myös frisbeegolfia, jossa mielestäni parasta on se, että pääsen keskelle luontoa pelin tiimellyksessä.

Noora Ylitervo

Lastenhoitaja, Laululinnut

 

Minulle on tärkeää liikkuminen ja luonnon läheisyys. Vapaa-ajalla minuun voi törmätä lenkkipoluilla täplikkään koirani kanssa. Tärkeää minulle työssäni on ottaa kaikki lapset vastaan iloisin ja lämpimin mielin pieni pilke silmäkulmassa. Paras kiitos työstäni on, että saan nähdä lasten onnistumisia, sekä nauravia kasvoja ympärilläni. 

Sami Stöckell

Päiväkotiapulainen, Tomutossut

 

Aloitin päiväkotityöt ensimmäistä kertaa tammikuussa 2015 Saarenhelmen päiväkodissa tehden päiväkotiapulaisen ja lastenhoitajan sijaisuuksia. Pidän todella tärkeänä luontokasvatusta ja olenkin innokas metsäretkien ystävä. Työssä parasta on ehdottomasti se, kun saa olla ja touhuta lasten kanssa, sekä nähdä heidän kasvavan ja kehittyvän. Vapaa-ajalla harrastan metsästystä, pyöräilyä ja kalastusta. Luonto onkin lähellä sydäntäni.

Roosa Keihäskoski

Roosa Keihäskoski, Lastenhoitaja, Taikatassut

 

Lukion jälkeen lähdin opiskelemaan lähihoitajaksi, josta valmistuin osaamisalasta, lasten ja nuorten hoito ja kasvatus. Työ päiväkodissa on ollut haaveissani vuosia. Haluan lastenhoitajana olla lapsille sekä perheille läsnä ja harjoitella päivittäisiä asioita yhdessä lasten tukena. Tavoitteenani on lasten hyvinvointi, yksilölliset tarpeet huomioiden. Minulla on lapsille aina syli avoinna. Luonteeltani olen tunnollinen, huumorintajuinen, rauhallinen ja positiivinen. Vapaa-ajalla tykkään ulkoilla, retkeillä, matkustaa, kuunnella musiikkia sekä viettää aikaa läheisten ihmisten kanssa.

 

Heli Keskitalo

Heli Keskitalo, luokan- ja kuvataiteenopettaja, eskariopettaja, Taikatassut

 

Olen kotoisin Enontekiön Vuontisjärveltä. Olen ulkoilmaihminen ja harrastan luontoa ja ulkoliikuntaa. Taide on minulle osa elämää; kuvataide ja musiikki ovat lähellä sydäntäni. Pidän myös lukemisesta ja rustailen runoja. Sisäinen lapseni on elossa ja osaan heittäytyä lasten maailmaan. Ajattelen, että oppiminen on elämänmittainen prosessi. Lapset ovat luovia ja opinhalusia luonnostaan ja mikään ei ole sen upeampaa kuin seurata ja opastaa lapsen kehittymistä. Leikki, musiikki, luonto ja taide voivat olla oppimisen välineitä siinä missä kirja ja tehtävätkin. Sadut ja tarinat kuuluvat lapsuuteen, ja niiden avulla lapsi tutustuu mielikuvituksen maailmaan, mutta oppii myös tärkeitä taitoja: lukemista ja kirjoittamista. Itse opin lapsilta avoimuutta, luottavaisuutta ja läsnäoloa.

 

Satu Kurk'oja

Satu Kurk´oja, lastenhoitaja ja päiväkotiapulainen, Tomutossut

 

Olen valmistunut kolme vuotta sitten lähihoitajaksi lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen koulutusohjelmasta. Vapaa-ajalla tykkään leipoa, lukea ja pyöräillä. Lasten kanssa työskennellessä pidän tärkeänä aitoa läsnäoloa, kiireettömyyttä sekä sitä, että lapsilla on mielekästä tekemistä hoitopäivän aikana.